Κάθε άνθρωπος που νιώθει καλά μπορεί να είναι ένας άρρωστος που παραμελεί τον εαυτό του.

Jules Romains

Γάλλος συγγραφέας και ποιητής (1885-1975)

Περισσότερα...

Η αντιπηκτική αγωγή είναι θεμελιώδες θεραπευτικό μέτρο για την πρόληψη και την θεραπεία πολλών και διαφόρων παθολογικών καταστάσεων όπως το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο (ΑΕΕ) , το έμφραγμα του μυοκαρδίου, η πνευμονική ή αρτηριακή εμβολή, η φλεβική θρόμβωση , η θρομβοφιλία, η παρουσία μεταλλικής ή βιοπροσθετικής βαλβίδας , η κολπική μαρμαρυγή (ΚΜ). Ειδικά για την τελευταία μπορούμε να πούμε ότι αποτελεί την συχνότερη αιτία των ΑΕΕ (πενταπλασιάζει τον κίνδυνο), επηρεάζει την ποιότητα ζωής, προδιαθέτει σε καρδιακή ανεπάρκεια και αυξάνει την ολική θνητότητα.

Περισσότερα...

Δεν μπορείτε να βοηθάτε μόνιμα τους ανθρώπους κάνοντας για λογαριασμό τους εκείνο που θα μπορούσαν και θα έπρεπε να κάνουν μόνοι τους.   

Abraham Lincoln

16ος Πρόεδρος ΗΠΑ (1809-1865)

Περισσότερα...

Τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια (ΑΕΕ) είναι επείγοντα ιατρικά περιστατικά με θνητότητα υψηλότερη ακόμη και από τις περισσότερες μορφές καρκίνου. Αποτελούν διεθνώς την τρίτη κατά σειρά αιτία θανάτου (μετά από τις καρδιακές παθήσεις και τον καρκίνο) και ταυτόχρονα την πιο συχνή αιτία μόνιμης αναπηρίας.

Περισσότερα...

Αρρωσταίνει κανείς όταν του πουν ότι είναι άρρωστος

Sacha Guitry

Γάλλος ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας

Περισσότερα...

Η Παγκόσμια Ημέρα Θρόμβωσης γιορτάζεται στις 13 Οκτωβρίου κάθε χρόνο και το 2015 είναι ο δευτέρας χρόνος εορτασμού της. Είναι αφιερωμένη σε μία «παρεξηγημένη» ως προς την σοβαρότητά της νόσο, την θρόμβωση, και στις σοβαρές επιπτώσεις υγείας που μπορεί να μας προκαλέσει, όταν δεν υπάρχει η κατάλληλη πληροφόρηση και αγνοήσουμε τα συμπτώματα που υποδεικνύουν την εμφάνισή της.

Περισσότερα...

Είναι φυσιολογικό το να παραιτείται κανείς από μικρό μέρος της ζωής προκειμένου να μην την χάσει ολόκληρη. 

Albert Camus

Αλγερινής καταγωγής Γάλλος συγγραφέας (1913-1960)

Περισσότερα...

Η 29η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί σαν η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς.

Μαζί με τα μέλη της, η Διεθνής Καρδιολογική Ομοσπονδία μεταδίδει το μήνυμα ότι με τη σωστή πρόληψη μπορούν να αποφευχθούν οι πρόωροι θάνατοι από τα καρδιαγγειακά νοσήματα σε ένα ποσοστό τουλάχιστον 80%.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του παγκόσμιου κοινού για τα καρδιαγγειακά νοσήματα, που τις τελευταίες δεκαετίες αποτελούν μάστιγα στις βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες και τείνουν να μετατραπούν σε «πανδημία» για τον πλανήτη, αγγίζοντας και τους πληθυσμούς των αναπτυσσόμενων χωρών.

Περισσότερα...

Άλλο πράγμα να δείξεις σε ένα άνθρωπο ότι κάνει λάθος και άλλο του να του προσφέρεις την αλήθεια. 

John Locke

Άγγλος φιλόσοφος, (1632-1704)

Περισσότερα...

Υπό φυσιολογικές συνθήκες το αίμα κινείται ομαλά και γρήγορα δια μέσου των αγγείων μας που είναι οι αρτηρίες και οι φλέβες, και μεταφέρεται σε όλα τα σημεία του σώματός μας.

Οι αρτηρίες είναι τα αγγεία εκείνα που μεταφέρουν το πλούσιο σε οξυγόνο αίμα από την καρδιά στην περιφέρεια (χέρια , πόδια , κεφάλι) και οι φλέβες τα αγγεία εκείνα που το επιστρέφουν από την περιφέρεια στην καρδιά για να ακολουθήσει ο ίδιος κύκλος αφού προηγουμένως οξυγονωθεί στους Πνεύμονες.

Περισσότερα...

Τι είναι η φλεβική νόσος

Φλεβική νόσος ονομάζεται η διαταραχή του φλεβικού συστήματος δηλ. του συστήματος εκείνου διαμέσου του οποίου το αίμα επιστρέφει από την περιφέρεια (χέρια, πόδια, κεφάλι) στην καρδιά και από εκεί στους πνεύμονες για να οξυγονωθεί και να ακολουθήσει εκ νέου τον

κύκλο του.

Περισσότερα...

Έχει αποδειχθεί ότι μια σειρά από παράγοντες σχετίζονται με το ύψος της Αρτηριακής πίεσης στον πληθυσμό και πολυάριθμες μελέτες έχουν γίνει για να ελεγχθεί αν η απομάκρυνσή αυτών των παραγόντων οδηγεί σε μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Σύμφωνα λοιπόν με τις γνώσεις που έχουμε αποκτήσει μέχρι σήμερα, επιβάλλεται να συνιστούμε την απομάκρυνση όλων αυτών των παραγόντων όχι μόνο για να προλάβουμε την εμφάνιση της υπέρτασης αλλά κυρίως για να την αντιμετωπίσουμε.

Περισσότερα...

NEWSLETTER

Κάντε εγγραφή στο Newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τα τελευταία μας νέα, άρθρα και δημοσιεύσεις.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ       09:00 - 13:00
18:00 - 21:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00 - 12:30

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Ναυπλίου 23
    Άργος, Τ.Κ. 21232

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  Ιατρείο: 2751025786

  Fax: 2751024649

  Κινητό: 6944846248