Πριν την εφεύρεση του PAP-Test , περίπου το 1928, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας προκαλούσε τον θάνατο  περισσοτέρων γυναικών στις ΗΠΑ από οποιονδήποτε άλλο καρκίνο. Όταν τελικά το τεστ αυτό χρησιμοποιήθηκε ευρέως την δεκαετία του 1950  το ποσοστό θνησιμότητας μειώθηκε θεαματικά και το PAP Test  χαιρετίστηκε ως η πιο επιτυχής και ευρέως χρησιμοποιουμένη μέθοδος ανίχνευσης καρκίνου στην ιστορία.

Από τον Ιατρό κ. Ιωάννη Γκούβερη MD, PhD*

Περισσότερα...

Η ανακάλυψη της ινσουλίνης

Κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου εορτάζεται η Παγκόσμια ημέρα κατά του Διαβήτη με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη και υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ο εορτασμός αυτός έχει σαν στόχο την αναγνώριση από τον κόσμο των αιτίων , των συμπτωμάτων , της θεραπείας και των επιπλοκών του διαβήτη με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού και τη ενημέρωσή του για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σοβαρής αυτής νόσου.

Από τον Ιατρό κ. Ιωάννη Γκούβερη MD, PhD*

Περισσότερα...

Η γενική εξέταση, ή ανάλυση ούρων είναι μία από τις σπουδαιότερες διαγνωστικές εξετάσεις της Ιατρικής – και όχι μόνο της Ουρολογίας ή της Νεφρολογίας - που σχετίζονται άμεσα με το ουροποιητικό σύστημα. Αποκαλύπτει πλήθος πληροφοριών που σχετίζονται με την υγεία και την καλή λειτουργία οργάνων και συστημάτων του ανθρώπινου σώματος, συνεπώς είναι μία από τις βασικές εξετάσεις που συνιστώνται όχι μόνο σε υποψία παθήσεων του ουροποιητικού συστήματος αλλά και στα πλαίσια ενός οποιουδήποτε προσυμπτωματικού ελέγχου (check – up).

Από τον Ιατρό κ. Ιωάννη Γκούβερη MD, PhD*

Περισσότερα...

Η πρακτική της αφαίμαξης – αφαίρεση αίματος από ένα ασθενή για την θεραπεία  ή πρόληψη ασθενειών – υπήρξεν ως επί το πλείστον αναποτελεσματική ή επιβλαβής. Εν τούτοις ήταν μία από τις πιο κοινές ιατρικές πρακτικές που πραγματοποιούνταν από του ιατρούς για περισσότερα από 2000 χρόνια.

Από τον Ιατρό κ. Ιωάννη Γκούβερη MD, PhD*

Περισσότερα...

NEWSLETTER

Κάντε εγγραφή στο Newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τα τελευταία μας νέα, άρθρα και δημοσιεύσεις.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ       09:00 - 13:00
18:00 - 21:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00 - 12:30

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Ναυπλίου 23
    Άργος, Τ.Κ. 21200

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  Ιατρείο: 2751025786

  Fax: 2751024649

  Κινητό: 6944846248