Διαβητολογικό Ιατρείο

Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου Ι εκατομμύριο διαβητικοί, εκ των οποίων οι μισοί είναι χωρίς αγωγή και μόνο το 25% είναι σωστά ρυθμισμένοι.

Κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται 35.000 - 40.000Έλληνες με τα συμπτώματα της νόσου. Οι ηλικίες που συνήθως πλήττονται περισσότερο από Σακχαρώδη Διαβήτη είναι μεταξύ 40-59 ετών Στην Ευρώπη, 33, 3 εκ. άνθρωποι πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη και ο αριθμός αυτός αναμένεται να φτάσει τα 48 εκ. ως το 2030. Παγκοσμίως, περισσότεροι από 285 εκ. άνθρωποι πάσχουν από τη νόσο ενώ προβλέπεται ότι ως το 2025 θα πάσχουν περίπου 380 εκ. άνθρωποι

Ο Διαβήτης αποτελεί πολύπλοκη και πολυπαραγοντική νόσο, που χρήζει εξειδικευμένης φροντίδας και συστηματικής παρακολούθησης. Η έγκαιρη διάγνωση, η σωστή ρύθμιση και η συστηματική παρακολούθηση δημιουργεί τις προϋποθέσεις μιας φυσιολογικής ζωής.

Στο Διαβητολογικό ιατρείο, η αντιμετώπιση γίνεται σφαιρικά και ο στόχος δεν είναι απλά να μειωθούν οι τιμές της γλυκόζης. Ρύθμιση Διαβήτη σημαίνει πρόληψη των επιπλοκών. Χρειάζεται λοιπόν, όχι απλά σωστή ρύθμιση όλων των παραγόντων κινδύνου (π.χ χοληστερόλη, υπέρταση), αλλά πρόβλεψη κινδύνου επιπλοκών και εξατομίκευση, ανά ηλικία, τρόπο ζωής και μορφωτικού επιπέδου πάνω στη θεραπευτική αγωγή. Ακρογωνιαίος λίθος είναι η εκπαίδευση του ατόμου με διαβήτη ώστε να γίνει γιατρός του εαυτού του.

Το check-up περιλαμβάνει  όλο τον βασικό αιματολογικό και καρδιολογικό έλεγχο, ώστε η θεραπευτική αγωγή να καθορίζεται ορθολογικά και εξατομικευμένα από τον Ιατρό. Το ιστορικό, οι εξετάσεις και η φαρμακευτική αγωγή αποθηκεύονται ηλεκτρονικά, ώστε σε καθημερινή βάση τα άτομα με Διαβήτη να μπορούν να έχουν τηλεφωνική επικοινωνία για οποιοδήποτε πρόβλημα τους.

Το Διαβητολογικό τμήμα περιλαμβάνει Ιατρείο Διαβητικού ποδιού όπου κατόπιν ραντεβού, γίνεται περιποίηση των πάσης φύσεως προβλημάτων που αφορούν το διαβητικό πόδι (έλκη, μολύνσεις, νευροπάθεια κλπ) Με την κατάλληλη  εκπαίδευση – περιποίηση, αλλά και την πιθανή χρήση ορθωτικών – θεραπευτικών υποδημάτων, δύναται να προληφθούν όλα τα σοβαρά προβλήματα στα πόδια.

NEWSLETTER

Κάντε εγγραφή στο Newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τα τελευταία μας νέα, άρθρα και δημοσιεύσεις.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ       09:00 - 13:00
18:00 - 21:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00 - 12:30

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Ναυπλίου 23
    Άργος, Τ.Κ. 21200

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  Ιατρείο: 2751025786

  Fax: 2751024649

  Κινητό: 6944846248