Ιατρείο Λιπιδίων

Τα υψηλά επίπεδα των λιπιδίων συνδέονται με την καρδιακή και αγγειακή νόσο, με τα εγκεφαλικά επεισόδια και άλλες παθήσεις. Η υπέρταση είναι συχνή σε άτομα με διαταραχές λιπιδίων και ο συνδυασμός αυτών των καταστάσεων αυξάνει τον κίνδυνο για στεφανιαία νόσο της καρδιάς και καρδιαγγειακά νοσήματα γενικότερα

Στο Ιατρείο παρακολουθούνται ασθενείς με διαταραχές του μεταβολισμού των λιπιδίων (αυξημένη «κακή» χοληστερίνη, αυξημένα τριγλυκερίδια, χαμηλή «καλή» χοληστερίνη) είτε πρωτοπαθείς (συνήθως κληρονομικές) είτε δευτεροπαθείς (που οφείλονται δηλαδή σε κάποια άλλη διαταραχή όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, ορμονικά ή φαρμακευτικά αίτια κ.λ.π). Ασθενείς υψηλού κινδύνου για καρδιαγγειακά επεισόδια, άτομα με λιπώδη διήθηση ήπατος, ασθενείς με υποτροπιάζουσες παγκρεατίτιδες λόγω υπερτριγλυκεριδαιμίας, οικογένειες και παιδιά  με βεβαρημένο οικογενειακό ιστορικό ελέγχονται και παρακολουθούνται με στόχο την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την πρώιμη παρέμβαση.

Η αντιμετώπιση των ασθενών αυτών περιλαμβάνει υγιεινοδιαιτητικές οδηγίες, φαρμακευτική αγωγή και σε ορισμένες περιπτώσεις εξειδικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις (π.χ LDL αφαίρεση). Στο πλαίσιο της ολιστικής αντιμετώπισης των ασθενών δίνεται έμφαση στις υγιεινοδιαιτητικές οδηγίες και στη σωστή ρύθμιση των άλλων παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου όπως είναι η αρτηριακή πίεση και ο σακχαρώδης διαβήτης. Πλην της φαρμακευτικής αγωγής ειδικές δίαιτες και άσκηση μπορεί να συστηθούν για την αντιμετώπιση της υπερλιπιδαιμίας.

NEWSLETTER

Κάντε εγγραφή στο Newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τα τελευταία μας νέα, άρθρα και δημοσιεύσεις.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ       09:00 - 13:00
18:00 - 21:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00 - 12:30

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Ναυπλίου 23
    Άργος, Τ.Κ. 21200

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  Ιατρείο: 2751025786

  Fax: 2751024649

  Κινητό: 6944846248