Ιατρείο Οστεοπόρωσης

Η Οστεοπόρωση είναι ένα συχνό νόσημα με τεράστιες κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις και για το λόγο αυτό έχει αναγνωρισθεί σαν μείζον πρόβλημα από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας. Χαρακτηρίζεται από προοδευτική ελάττωση της οστικής μάζας και αλλοίωση της ποιότητας του οστού, με αποτέλεσμα τα οστά να γίνονται πιο εύθραυστα, με κίνδυνο την πρόκληση καταγμάτων. Τα περισσότερα άτομα αντιλαμβάνονται ότι πάσχουν από οστεοπόρωση, όταν πάθουν το πρώτο κάταγμα. Η οστεοπόρωση προκαλεί κατάγματα οστών, που συνηθέστερα αφορούν στη σπονδυλική στήλη, τον καρπό και τα ισχία.

Η καλύτερη αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης είναι η έγκαιρη διάγνωση, δηλαδή πριν αυτή φθάσει να προκαλέσει κατάγματα. Η οστεοπόρωση για πολλά χρόνια δεν προκαλεί συμπτώματα και γιαυτό ονομάζεται "Σιωπηλή επιδημία". Επειδή δεν υπάρχουν προειδοποιητικά συμπτώματα, ωσότου συμβεί κάποιο κάταγμα, πρέπει αρχικά να αναζητηθούν ορισμένοι προδιαθεσικοί παράγοντες, δηλαδή παράγοντες που θέτουν τη γυναίκα σε υψηλό κίνδυνο για εμφάνιση κατάγματος.

Τα πρώτα συμπτώματα της οστεοπόρωσης εμφανίζονται τη χρονική περίοδο μετά την εμμηνόπαυση, οπότε και πρέπει να γίνονται οι διαγνωστικές εξετάσεις. Σήμερα μπορούμε πολύ αποτελεσματικά να προλάβουμε τη δημιουργία οστεοπόρωσης ή σε περίπτωση εγκατεστημένης οστεοπόρωσης, να εμποδίσουμε την εμφάνιση νέων καταγμάτων.

Στο Ιατρείο παρέχονται συμβουλές για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την διάγνωση και αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης καθώς επίσης παρακολουθούνται οι οστεοπορωτικοί ασθενείς για την εξέλιξη της νόσου τους με την μέτρηση της Οστικής Πυκνότητας και την αξιολόγηση του Οστικού μεταβολισμού.

NEWSLETTER

Κάντε εγγραφή στο Newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τα τελευταία μας νέα, άρθρα και δημοσιεύσεις.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ       09:00 - 13:00
18:00 - 21:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00 - 12:30

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Ναυπλίου 23
    Άργος, Τ.Κ. 21200

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  Ιατρείο: 2751025786

  Fax: 2751024649

  Κινητό: 6944846248