Ιατρείο Υπέρτασης

Στην χώρα μας περίπου 2,5 εκατομμύρια Έλληνες πάσχουν από υπέρταση ενώ μόνο οι μισοί εξ’ αυτών καταφέρνουν να ρυθμίσουν την αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα μετά τη λήψη της κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής. Το πρόβλημα της υπέρτασης επιδεινώνεται με την πάροδο της ηλικίας έτσι ώστε ανά των 65 ετών οι περισσότεροι από του μισούς Έλληνες πάσχουν από Υπέρταση.

Ένας στους τρεις υπερτασικούς Έλληνες είναι υπέρβαρος ενώ αρκετοί εξ’ αυτών εμφανίζουν ταυτόχρονα αυξημένα λιπίδια (χοληστερίνη, τριγλυκεριδία ) που σε σημαντικό βαθμό αυξάνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνοι και μειώνουν το προσδόκιμο επιβίωσης.

Ειδικοί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τονίζουν πως εάν δεν ληφθούν μέτρα, η συχνότητά της υπέρτασης αναμένεται να αυξηθεί κατά 60% έως το 2025.

Σήμερα, οι αναθεωρημένες Ευρωπαϊκές Κατευθυντήριες Οδηγίες για την διαχείριση της υπέρτασης προτείνουν πιο επιθετική θεραπεία και χαμηλότερους στόχους (140/90 mmHg) ενώ παράλληλα τονίζουν τη σημασία του συνολικού καρδιαγγειακού κινδύνου στη διαχείριση της νόσου, εφιστούν την προσοχή των ιατρών στην υποκλινική εμφάνιση (χωρίς συμπτώματα) της ασθένειας με πρώιμες βλάβες στην καρδιά (υπερτροφία), τους νεφρούς (μικρολευκωματινουρία) και στις καρωτίδες (πάχυνση του τοιχώματος) και προτείνουν θεραπείες της νεότερης γενιάς. Από την άλλη, μελέτες δείχνουν ότι εάν οι ασθενείς λάβουν έγκαιρα την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και ρυθμίσουν την πίεσή τους οι βλάβες αυτές υποχωρούν, καθώς και ο κίνδυνος για καρδιαγγειακά επεισόδια και βλάβες στους νεφρούς

NEWSLETTER

Κάντε εγγραφή στο Newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τα τελευταία μας νέα, άρθρα και δημοσιεύσεις.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ       09:00 - 13:00
18:00 - 21:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00 - 12:30

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Ναυπλίου 23
    Άργος, Τ.Κ. 21232

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  Ιατρείο: 2751025786

  Fax: 2751024649

  Κινητό: 6944846248